KOŞUL ve BELGE

abou images

KOŞUL ve BELGE

Aşağıdaki bilgiler sadece Superdorm İç Odalarına yapılacak başvurular için geçerlidir. Superdorm Ek Kontenjan başvuruları ve yerleştirmeleri Yurtlar Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Superdorm'da sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kalabilir.

Bir sonraki akademik yıl için yapılacak başvurular için aşağıdaki şartlar ve kurallar geçerlidir.

Nisan/Mayıs ayında alınan başvurular dışında yıl boyunca da başvuru kabul edilir. Yer olmaması halinde başvurular tarih sırasına  göre beklemeye alınır.

Bir sonraki yıl için Superdorm başvuruları Nisan sonu/Mayıs başında alınır.

Başvuru yapmak için;

* Ana sayfadaki başvuru formu (www.superdorm.info/ogrenci_basvuru_formu.html ) eksiksiz doldurulmalıdır,

* “1,000 TL,-“ Kapora bedelinin yatırıldığını gösterir banka dekontu ve yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf başvuru formu ekler kısmına yüklenmelidir,

"“Dikkat!!! Bir sonraki yıl için Nisan ayı son haftası/ Mayıs ayı ilk haftasında yapılacak başvurular dışında kaparo yatırılmasına gerek yoktur. ” 

* Başvuru formlarındaki tüm alanların eksiksiz ve doğru doldurulmuş olmalıdır, eksik doldurulmuş formlar değerlendirilmeyecektir. Başvularda yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen öğrencilerin Superdorm ile ilişiği kesilecek ve Boğaziçi   Üniversitesi Disiplin Kuruluna sevkedileceklerdir.

* Online başvurusunu herhangi bir sebeple tamamlayamayan öğrenciler, www.superdorm.info/s/15-basvuru_formlari.html adresinden elde edecekleri başvuru formunun ekine istenen belgeleri de ekleyerek başvuru tarihlerini geçirmemek kaydı ile elden de teslim edebilirler ya da form ve belgeleri superdorm@boun.edu.tr adresine yollayabilirler.

*İç odalara yapılan yerleştirmelerde halen Superdorm iç odalarında kalan öğrencilere öncelik verilir. Daha sonra şehir dışından gelenlere, en sonra da İstanbul içinden yapılan başvurulara yer verilir. Herhangi bir eşitlik durumunda ise üniversiteye giriş yılına göre yeni öğrenciler önceliklidir. Örneğin bir yer için başvuru yapmış ikisinde şehir dışından gelen iki öğrenci varsa bunlardan yeni olana öncelik verilir. Burada da eşitlik varsa bu iki öğrenci arasında kura çekilir.

*Superdorm’da ek kontenjanda kalmış olmak iç oda başvurularında bir öncelik sebebi değildir.

* Öğrencilerin istedikleri daire/odaya yerleştirilebilmeleri için dikkate alınan ölçüt öncelikle, başvurulan daire tipine göre oluşturulan gruptaki öğrenci sayısının tam olmasıdır (5 kişilik daireye başvuruda  5 kişilik grubu olanlara öncelik tanınması gibi). Aynı daireyi isteyen birden fazla grup olması durumunda Superdorm’da kalma kıdemi esas alınır.

* Başvuru formunda istenen oda ve oda arkadaşlarını belirtebilecek bir alan olacaktır. Oda arkadaşı talepleri ancak taraflar karşılıklı belirttiği zaman dikkate alınacaktır.

* Bir sonraki dönem değişime gidecek öğrencilerin başvuru formlarında değişime gideceklerini muhakkak belirtmeleri gerekmektedir. Değişimden gelen öğrencilere ancak yurtta boş yer olması durumunda yer verilebilecektir.

* Bireysel olarak başvuru yapan öğrencilerin oda yerleştirmelerinde ise kıdem esas alınır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

* Başvuru tarihlerini kaçıran öğrencilerin başvuruları, bir sonraki Eylül ayında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin başvurularından sonra değerlendirilecektir.
* Kabul mesajlarında belirtilen tarihten sonra yapılan başvuru iptallerinde kapora miktarı iade edilmeyecektir.
* İstenen belgelerin eklenmediği başvurular GEÇERSİZ sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.
* Bir önceki akademik yıldan ödenmemiş borcu bulunanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
* Özel olarak belirtmek istediğiniz bir durum var ise lütfen ilgili alana bunları belirtmekten çekinmeyiniz.

Başvuru Kabulü için Gerekli Belgeler

* Başvuru Formu
* 1 adet yeni çekilmiş fotoğraf
* Dekont (Kaporo- Dekontlara başvuru yapan öğrencilerin isimleri yazılmalıdır.)

Superdorm'da kalacak öğrencilerden yurda girişlerinde aşağıdaki belgeler istenir:

* Depozito dekontu (500 TL) ve en az 1. taksidin ödendiğini gösteren banka dekontu

* 2 adet vesikalık fotoğraf

* Kimlik Fotokopisi

* İkametgâh Belgesi

* Adli sicil ve arşiv kaydı belgesi (e-devletten alınabilir)

* Vukuatlı Nüfus Kaydı (e-devletten alınabilir)

*Yabancı uyruklu öğrencilerden yukarıdakilere ek olarak öğrenim izni belgesi, pasaport fotokopisi ve yabancı kimlik numarası,

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yabancı uyruklu öğrenciler ise başvuru formuna, fotoğraf ve dekontlar dışında pasaport ve oturma izni belgesinin fotokopilerini eklemek zorundadırlar.